Jakie rodzaje pizzy są najczęsciej zamawiane?
Pizza to jedno z dań, które cieszy się ogromną popularnością wśród osób o rozmaitych upodobaniach kulinarnych. W czym tkwi jej sekret? Przede wszystkim w wyśmienitym smaku, a także w dużej różnorodności, bowiem obecnie można przyrządzać ją z wykorzystaniem wielu, także tych zaskakujących składników. Jesteś ciekawy, które rodzaje cieszą się największą popularnością wśród klientów restauracji i jaka jest najbardziej polecana pizza we Wrocławiu?
Ponadczasowa klasyka, która każdemu przypadnie do gustu
Liczne grono zwolenników wybiera przede wszystkim margherite. Jest żywym dowodem na to, że proste rozwiązania należą do najlepszych, bowiem bazuje wyłącznie na cieście oraz kilku podstawowych składnikach. Są to: sos pomidorowy, bazylia i ser mozzarella. Trudno o bardziej uniwersalne połączenie, nic więc dziwnego, że smakuje większości osób. Nie bez znaczenia jest również jej kaloryczność, która jest stosunkowo niska. Sam więc rozumiesz, dlaczego ta pizza we Wrocławiu i w innych miastach znajduje się właściwie w menu każdej pizzerii i restauracji serwującej kuchnię włoską.
Drugie miejsce zajmuje funghi, która różni się od margherity wyłącznie tym, że posiada jeden dodatkowy składnik, którym są pieczarki. To również bardzo bezpieczna opcja, idealna dla tych, którzy nie lubią kulinarnych eksperymentów. Sprawdza się także wtedy, gdy zamawiasz pizzę razem z drugą osobą i musicie znaleźć kompromis dotyczący Waszych upodobań smakowych. Pierwszą trójkę zestawienia najlepszych propozycji według konsumentów zamyka capricciosa, która zjednała sobie sympatię naprawdę sporego grona. Wielu powiedziałoby nawet, że to najlepsza pizza we Wrocławiu. W końcu kto mógłby sobie odmówić szynki, pieczarek i żółtego sera na wyśmienitym, lekko chrupiącym cieście?
Pizza we Wrocławiu, którą klienci wybierają najczęściej?
Liczba osób, które nie jedzą mięsa, stale rośnie. Jeżeli do nich należysz, z pewnością cenisz sobie coraz większą możliwość wyboru spośród roślinnych dań. Podobnie jak Ty, tysiące konsumentów decyduje się na zamówienie pizzy wegetariańskiej. Tutaj, w odróżnieniu od wcześniej wspomnianych i kultowych już wersji tego dania, nie ma konkretnej receptury, zgodnie z którą się ją przyrządza. Poszczególne lokale gastronomiczne zazwyczaj pracują nad swoimi własnymi wariantami, które najczęściej bazują na takich warzywach, jak brokuły, pomidory, papryka, cebula oraz rukola.
Pizza we Wrocławiu, która jest regularnie dostarczana do domów klientów, którzy lubią mocno sycące posiłki? Ta ze sporą zawartością mięsa, które występuje w postaci salami, tradycyjnej szynki, boczku lub kurczaka. Nie słabnie także zainteresowanie tym drożdżowym plackiem, który kusi czterema rodzajami serów: mozzarellą, parmezanem, gorgonzolą oraz fetą. Jesteś zarazem wymagającym i kreatywnym? To dokładnie tak jak grono osób, które korzysta z oferowanej przez lokale możliwości samodzielnego skomponowania pizzy. To propozycja, której nie może zabraknąć na liście tych najbardziej rozchwytywanych.